Hydro-X’s historie

Det begyndte med en idé i 1920´erne

Albert_Johansen_Stifter_af_Hydro-X

2020

Hydro-X har i dag 10-12 ansatte i Danmark, men det verdensomspændende netværk omfatter mere end 250 personer fordelt på hele kloden. Der bliver løbende udviklet, testet og afprøvet nye produkter, for at være på forkant med kundernes efterspørgsel.

2010

Vigtige erfaringer er opnået gennem tilstedeværelsen i mange lande. Erfaringerne bliver brugt til at konsolidere positionen som et af verdens førende inden for kemisk vandbehandlingsteknologi.

2000

Hydro-X erhverver et eftertragtet certifikat, DS/OHSAS 18001 Arbejdsmiljøstyringssystem.

1990

Jerntæppets fald, nedrivningen af Berlin-muren og afskaffelse af kommunisme overalt i Europa skabte nye forretningsmuligheder i dette årti. 10 nye lande blev inddraget og begynder at sælge Hydro-X. Meget produktion sker i Hjallerup og bliver sendt videre til de respektive lande.

Hydro-X bliver i dette årti også ISO 9001 certificeret. Et bevis på, at virksomheden arbejder på en miljø- og arbejdsmiljømæssig forsvarlig måde.

I 1995 får Hydro-X tildelt Dronninglund kommunes Miljøpris. Et år efter modtager Hydro-X igen en pris: Kong Frederiks d. IXs Hæderspris for fortjenstfuld indsats for dansk eksport.

1980

Produktionsarealet bliver udvidet i Hjallerup og udgør nu mere end 2000 kvadratmeter.

1970

Den verdensomspændte energikrise i de tidlige 1970ere blev startskuddet for at åbne op for det europæiske kontinent. Salg og service organisationer bliver etableret i Tyskland, England, Frankrig, Schweiz og Spanien. Viden bliver delt landene imellem og nye produkter opstår.

Virksomheden flytter fra Kastrup til Hjallerup

1950

Hydro-X lægger planer for en yderligere ekspansion og åbner op i Norge, Finland og Østrig.

1940

Hydro-X bliver grundlagt som virksomhed i Kastrup. Med afsæt i produktet Hydro-X begynder virksomheden at producere, sælge og yde service til industrielle dampkedlser og centralvarmeanlæg. Selvom de første år var kritiske, grundet 2. verdenskrig, lykkedes det at gøre Hydro-X internationale ved at oprette forbindelser og skaffe kunder i Sverige, Belgien, Frankrig og Italien.

1920

Alt godt starter med et venskab – også Hydro-X. Venskabet bestod af en københavnsk mejeriejer og Albert Johansen. De to venner begyndte at forske i problemer med kedelsten og korrosion i mejeriets dampkedel, hvilket førte til skabelsen af produktet Hydro-X.

Kong Frederik pris 1